Smakiem - blog kulinarny. Przepisy, zdjęcia potraw, porady
▼
17 marca 2016

Chleb na zakwasie II

›
To chleb na zakwasie, pszenno-żytni; który w swoim czasie piekłam tak często, że kartka z przepisem na niego jest bardzo sfatygowana, poplam...
2 komentarze:
18 stycznia 2016

Zrazy zawijane

›
Klasyka klasyki. Pyszne, intensywne. Idealne na przyjęcie gości czy na spokojny obiad - bo bardzo dobrze przygotowuje się je etapami - wiec...
7 komentarzy:
29 grudnia 2015

Zupa jarzynowa

›
Charakterystyczna dla naszej, słowiańskiej kuchni – konsystencją, aksamitnością, stopniem miękkości warzyw. Złożona, rozmaita, bogata, ale n...
2 komentarze:
6 kwietnia 2015

Ciasto marchewkowe

›
Kalendarzowo prawdopodobnie nienajlepszy czas na ciasto marchewkowe, ale sądząc po aurze - mogę Wam zaproponować ten jesienny i wczesnozimow...
13 komentarzy:
23 stycznia 2015

Kartoflanka

›
Kartoflanka nie jest z tych "ą" i "ę"; uchodzi za bieda-zupę, ale przeważnie takie wynalazki ludu - w obliczu braku drog...
8 komentarzy:
11 stycznia 2015

Naleśniki

›
Podobnych było już tutaj kilka: naleśniki z jabłkami , placuszki jogurtowe , placuszki z bananami . Ale nigdy nie umieściłam na blogu przepi...
2 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.