(Przenieś do…)
Przepisy
ile to waży? 200g - ile to?
Porady
Kontakt
Napisali o nas
O blogu
O mnie
▼
17 marca 2016
Chleb na zakwasie II
›
To chleb na zakwasie, pszenno-żytni; który w swoim czasie piekłam tak często, że kartka z przepisem na niego jest bardzo sfatygowana, poplam...
2 komentarze:
18 stycznia 2016
Zrazy zawijane
›
Klasyka klasyki. Pyszne, intensywne. Idealne na przyjęcie gości czy na spokojny obiad - bo bardzo dobrze przygotowuje się je etapami - wiec...
7 komentarzy:
29 grudnia 2015
Zupa jarzynowa
›
Charakterystyczna dla naszej, słowiańskiej kuchni – konsystencją, aksamitnością, stopniem miękkości warzyw. Złożona, rozmaita, bogata, ale n...
2 komentarze:
6 kwietnia 2015
Ciasto marchewkowe
›
Kalendarzowo prawdopodobnie nienajlepszy czas na ciasto marchewkowe, ale sądząc po aurze - mogę Wam zaproponować ten jesienny i wczesnozimow...
13 komentarzy:
23 stycznia 2015
Kartoflanka
›
Kartoflanka nie jest z tych "ą" i "ę"; uchodzi za bieda-zupę, ale przeważnie takie wynalazki ludu - w obliczu braku drog...
8 komentarzy:
11 stycznia 2015
Naleśniki
›
Podobnych było już tutaj kilka: naleśniki z jabłkami , placuszki jogurtowe , placuszki z bananami . Ale nigdy nie umieściłam na blogu przepi...
2 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer