tag:blogger.com,1999:blog-4157340821324195264.post9123565995360390984..comments2023-03-31T12:07:37.099+02:00Comments on Smakiem - blog kulinarny. Przepisy, zdjęcia potraw, porady: Uszka z grzybamiAgnieszka_Smakiemhttp://www.blogger.com/profile/10152240231491107054noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4157340821324195264.post-42326783218027757622013-12-10T00:30:59.163+01:002013-12-10T00:30:59.163+01:00spróbuj te uszka usmażyć na maśle - zobaczysz różn...spróbuj te uszka usmażyć na maśle - zobaczysz różnicęAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4157340821324195264.post-25343450495517047742012-12-22T12:10:04.980+01:002012-12-22T12:10:04.980+01:00Polecam uszka usmażone na oleju po czym dodać do b...Polecam uszka usmażone na oleju po czym dodać do barszczu. Dla mnie rewelacja:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4157340821324195264.post-62700971035091875842012-03-02T08:18:55.799+01:002012-03-02T08:18:55.799+01:00Spróbuj do ciasta użyć bardzo ciepłej wody. Ciasto...Spróbuj do ciasta użyć bardzo ciepłej wody. Ciasto będzie bardziej plastyczne (tak robiły babcie mojej żony). Ja używam grzybów leśnych - suszonych. Grzyby gotuję w większej ilości wody, którą wykorzystuję do barszczu (koniecznie z kiszonych buraków, bez sztucznych lub innych zakwaszaczy). Uszka, czy pierożki po ugotowaniu można posmarować masłem. Nie będą się zlepiać, a smaku to nie psuje.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4157340821324195264.post-52934418882925028382011-12-20T23:51:03.232+01:002011-12-20T23:51:03.232+01:00W sobotę z małą pomocą Taty wyprodukowaliśmy 125 u...W sobotę z małą pomocą Taty wyprodukowaliśmy 125 uszek :). Aczkolwiek u nas tylko z leśnych grzybków.<br />Muszę przyznać, że Twoje jakoś zgrabniej się prezentują, moje to jakieś koślawce ;).olćhttps://www.blogger.com/profile/02882424903217043201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4157340821324195264.post-86147930885337630722011-12-20T21:32:19.853+01:002011-12-20T21:32:19.853+01:00ja pierwszy raz robiłam wczoraj. wykrawałam kółka ...ja pierwszy raz robiłam wczoraj. wykrawałam kółka i też daje rade:)Dusiahttps://www.blogger.com/profile/07738810677507536331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4157340821324195264.post-65201142449377455372011-12-20T20:18:58.479+01:002011-12-20T20:18:58.479+01:00No jakie piękne! Teraz mogę spokojnie popodziwiać ...No jakie piękne! Teraz mogę spokojnie popodziwiać i czekać do Wigilii na smak. mamamamanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4157340821324195264.post-48520076066846171562011-12-20T11:45:31.131+01:002011-12-20T11:45:31.131+01:00u mnie podobnie. mama lepiła przed wigilią, teraz ...u mnie podobnie. mama lepiła przed wigilią, teraz ja - obgotowuję i mrożę na tacce... bez nich nie ma świąt. Na stole mogą być tylko one i barszcz jak dla mnie ;)nuovanahttps://www.blogger.com/profile/00734361888406563866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4157340821324195264.post-88592806000419793272011-12-20T11:20:44.921+01:002011-12-20T11:20:44.921+01:00Jej, już nie moge doczekac się soboty... barszcz z...Jej, już nie moge doczekac się soboty... barszcz z uszkami do moja ulubiona potrawa wigilijna :-)<br />Nasze uszka już gotowe siedzą w zamrażarce.<br />A jakie równiutkie te Twoje! ;-)Agata dietetycznie w kuchnihttp://www.dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/noreply@blogger.com